OzoCamp – tabără urbană de programare și experimente – ianuarie 2020

Gândirea critică, creativitatea și colaborarea precum și gândirea secvențială, sintaxa, crearea și verificarea algoritmlui sunt concepte pe care copiii vor începe să le practice odată cu activitățile și jocurile cu Ozoboți. Toate acestea pun bazele abilităților avansate de programare și robotică. 

Ce sunt Ozoboții?

Ozoboții sunt niște roboți de jucărie, mici și inteligenți, care le permit copiilor să invețe bazele programării, să se joace, să creeze și să îmbine în activități universul fizic cu cel digital.

Micuții Ozoboți se mișcă urmând linii pe care copiii le desenează fie pe o bucată de hârtie, fie pe un ecran, ei putând astfel personaliza ceea ce roboții execută, prin simpla schimbare a culorilor și a liniilor. De exemplu, cu anumite secvențe de linii, puncte și culori, Ozobotul este făcut să se rotească în cerc sau să accelereze.

Iar aici intervine programarea: toate actiunile Ozoboților se pot seta folosind software-ul cu care aceștia sunt prevăzuți.

Ce este OzoCamp?

OzoCamp este o tabără urbană unde, pe parcursul a 5 zile, copiii vor experimenta diverse jocuri și activități folosind Ozoboții (metoda codurilor de culoare), dezvoltându-și astfel gândirea critică, creativitatea și abilitățile de colaborare. In același timp, copiii vor asimila bazele programării și roboticii, cu accent pe gândirea secvențială, elemente de sintaxă și creare și verificare de algoritm.

Atelierele de programare sunt completate de diverse alte ateliere și experimente conexe din lumea științei (chimie, fizică, geografie, biologie și istorie). Copiii își vor completa astfel cunoștințele, dar, mai ales, se vor împrieteni, vor lucra în echipă și își vor dezvolta motricitatea fină, cele mai multe dintre activități fiind practice.

Cum arată o zi de OzoCamp?

Programul unei zile este următorul:
8:00-9:00 – Sosire copii
9:00-10:00 – Programare cu ozoboți
10:00-11:00 – Experiment  / Atelier 1
11:00-11:30 – Gustare
11:30-12:30 – Programare cu ozoboți
13:00-13:30 – Prânz
14:00-15:00 – Experiment / Atelier 2
15:30-16:00 – Gustare
16:00-17:00 – Ateliere Dezvoltare personală prin joc și teatru

Timpii sunt aproximativi. Copiii vor avea și pauze de joacă în Orașelul Cunoașterii și vor avea timp să se cunoască între ei și să se împrietenească.

Ce experimente / ateliere vor fi?

Pe zile, experimentele vor fi:
Luni – chimie: Chimie în baie sau bucătărie – amestecăm substanțe și descoperim cum totul se transformă, ce sunt acizii și bazele, în ce alimente se găsesc și ce influență au asupra corpului nostru;
Marți – fizică: construim propriul circuit electric zgomotos și un braț robotic în miniatură;
Miercuri – geografie: construim busole și ne orientăm pe hartă, descoperim ce este anemometrul;
Joi – biologie:  descoperim cum funcționează plămânii dar și cum prind viață plantele;
Vineri – istorie: vom face o brățară “Crepundia” și vom descoperi cum calculau romanii dar și cum construiau arcele ce le poartă numele (arcul roman).

Câteva detalii… tehnice 🙂

Vârsta recomandată: între 6 și 12 ani.
Costul taberei este de 700 lei 
(include atelierele, mesele și gustările).
Locuri disponibile: 20
Detalii și înscrieri la: tel. 0723390449 sau contact@oraselulcunoasterii.ro