Atelierele cunoașterii

Sâmbătă 4 februarie – ora 11:00- ENERGIE DIN JUCĂRII

Câte forme de energie cunoaștem? Unde se regăsește fiecare? În ce se transformă? Cum funcționează? Participanții își creează propriile jucării ce vor exemplifica energia cinetică.

Duminică 5 februarie – ora 11:00- UNIVERSUL SUBATOMIC-ASTROFIZICĂ DISTRACTIVĂ

Din ce este făcut Universul? Din ce suntem făcuți noi? Ne vom muta de la scale astronomice, la scale subatomice, prin experimente practice.

Sâmbătă 11 februarie – ora 11:00- O REACȚIE …ÎN LANȚ

Suntem înalți sau scunzi, cu ochi albaștri sau căprui. Suntem toți diferiți! Cine ne face să fim unici? Ce este ADN-ul? Explicăm prin experiment, construim o catenă de ADN uriașă și extragem catene de ADN vegetal.

Duminică 12 februarie- ora 11:00- PERISCOPUL

Oglinzile sunt fascinante, tocmai de aceea au născut legende. Noi nu vom crede în povești, ci vom construi și testa împreună un mic dispozitiv de…spionaj. 

Sâmbătă 18 februarie – ora 11:00 – VIAȚA STELELOR…ASTROFIZICĂ DISTRACTIVĂ

V-ați întrebat vreodată cum trăiesc stelele? Nu, nu cele de cinema, ci acelea care ne înfrumusețează cerul nopții. Să le studiem împreună, în funcție de mărimea lor, de la naștere, trecând prin copilărie, maturitate și apoi bătrânețe.

Duminică 19 februarie – ora 11:00 – PODUL PNEUMATIC

Ingineri mici sau mai mari este momentul să dați dovadă de măiestrie precum romanii și să construim împreună un pod. Îl vom adapta vremurilor moderne și va funcționa utilizând presiunea.

Duminică 26 februarie – ora 11:00- ARBITRUL ELECTRONIC

26 feb

Cine știe…câștigă! Iar arbitrul trebuie să fie imparțial. Ne vom realiza propriul dispozitiv electronic de testare a vitezei de reacție și de stabilire a învingătorului!

 

Fiecare atelier durează o ora și se adresează copiilor de peste 4 ani. Participarea se face prin înscriere telefonică la numărul 0723390449 sau prin email la contact@oraselulcunoasterii.ro

ABONAMENTATELIERELE CUNOAȘTERII

Costul pentru participarea la 4 ateliere este de 100 lei și include o vizită gratuită în Orășel pentru un adult și un copil.
Costul pentru participarea la 8 ateliere este de 200 lei și include 2 vizite gratuite în Orășel pentru un adult si un copil.

Tarif atelier: 30 lei

 • Alarma

  Musafirii camerei tale vor avea o surpriză: cu aparatul pe care îl vei construi le vei detecta prezența chiar din fața ușii tale! Electronist amator!

 • Algo Play – program de codare Lego

  Sâmbătă, 25 ianuarie, ora 13:15 (+ 1 februarie, 8 februarie, 22 februarie)

  Young Engineers și Orășelul Cunoașterii dau startul Algo Play, cel mai intuitiv program de codare pentru copii.

  În cadrul programului copiii...

 • Anemometrul și girueta

  Bate vântul frunzele...dar din ce direcție? Și cu ce viteză? Meteorologi în devenire!

 • Brațul robotic

  În basme exista Păsări-Lăți-Lungilă. Să-l aducem în realitate creând împreună un mecanism care se poate extinde. Îi testăm utilitatea încercând să apucăm diverse obiecte. Basmele devin știință!

 • Caleidoscopul

  Oglinzi, simetrie, optica si putina rabdare. Vom realiza impreuna “aparatul de privit imagini frumoase”.

 • Căsuțe de păsări

  Cuiburile sunt locuri calde și sigure unde păsările depun ouă și unde puii se dezvoltă dupa ce au ieșit din găoace. Haideți să le construim împreună, acum, când ele se întorc din migrație și au nevoie de adăposturi noi!

 • Chimie în baie

  Crezi că invențiile le fac doar oamenii de știință sau se pot face din intâmplare? Cum au apărut pasta de dinti pentru oameni? Exista și pentru elefanti? Amestecuri, soluții… Să ne distrăm și să transformăm substanțele:vom face...

 • Cine a fost Mozart? Vioara cu motor

  Duminică, 26 ianuarie, ora 11:00 Invențiile vin să ne ușureze viața, în timp ce muzica vine să ne-o încânte. Dar cum se pot împleti cele două, astfel încât să obținem un rezultat spectaculos? Invităm copiii să...

 • Cum călătorește sunetul?

  Sunetul este energia care se mișcă în diverse direcții, prin aer, sub formă de vibrații. Dar cum arată vibrațiile? Ce este cutia de rezonanță? Să construim dispozitivul ce ne va ajuta să înțelegem cum călătoresc undele sonore...

 • Densitatea – Turnul densitatilor

  Plutește sau se scufundă?! Sunt identice la exterior și totuși diferite! De ce apa și uleiul nu se amestecă niciodată? Ce este densitatea? Prin experimente amuzante explicăm noțiuni abstracte, pe înțelesul copiilor.

 • Detectivii alimentelor

  Ne transformăm în detectivi! Vom înțelege de ce este important cât și ce mâncam, la ce ore și cum trebuie să combinăm alimentele pentru a ne putea juca și dezvolta sănătos! Prin experimente practice!

 • Dinozaurii din povești

  Călătorim în timp în vremea dinozaurilor! Ne transformăm în detectivi! Descoperim fosile, recunoaștem amprentele lăsate de temutele vertebrate și aflăm dacă găina este sau nu urmaș al lui T-rex!

 • Energia și formele ei

  Ce este energia și cum funcționează? Vom descoperi prin joc și construind jucării ce ne vor ajuta să înțelegem cine produce energia, cum se transformă și mai ales de ce este importantă pentru noi.

 • Energie într-o jucărie

  Ce este energia și cum funcționează? Vom descoperi prin joc și construind jucării ce ne vor ajuta să înțelegem cine produce energia, cum se transformă și mai ales de ce este importantă pentru noi.

 • Forme de relief – munții

  Peisaje fascinante, abrupte, glaciare, susur de izvoare, răcoare. Cu ajutorul experimentelor explicăm modurile în care au apărut munții și cum se modifică, pe parcursul erelor geologice, forma și compoziția lor.

 • Furtuna în pahar

  Vrei să știi cum se formează norii și ploaia? Dar tornadele? Prin experimente pe care le vei face chiar tu, fenomenele naturii prind viață în mâinile tale!

 • Geometrie și artă

  Fără operații complicate, doar cu lemn, șuruburi și răbdare vom descoperi cât este de minunată matematica! Vom construi propria tăbliță pentru modele geometrice!

 • Grădina de iarnă – sistem de irigații

  Ai putea crede că agricultura nu are nicio legătură cu tehnologia sau ingineria, dar te-ai înșela! Descoperă cum poți face un sistem de irigații pentru cultura ta de…ceapă sau salata! Poți fi inginer!

 • Iluzie optică

  Vedem doar cu ochii ? Putem vedea și cu alte părți ale corpului nostru? Desene animate sau iluzii optice ? Cum reușim să facem lucrurile să se miște ? Se întâmplă în realitate sau ne păcălesc ochii? Sau creierul?

 • IQ puzzle games

  Hai să descoperi cum îți poti antrena creierul în jocuri inteligente! Constriește două puzzle-uri și află secretele rezolvării lor!

 • Jocul magnetic

  Ce sunt magneții? Cum acționează? Ce și de ce atrag? Fiecare elev își realizează propriul dispozitiv cu care va face experimente și împreună explicăm fenomenele din spatele trucurilor magice.

 • Laboratorul lui Merlin

  Suntem în laboratorul celui mai vestit vrăjitor din toate timpurile! Magia plutește în aer! Credem asta sau să-i explicăm știintific, inclusiv lui Merlin, ce se întâmplă de fapt cu gheața carbonică?

 • Magia magneților

  Ce sunt magneții? Dar ferrofluidul? Cum acționează? Ce și de ce atrag? Fiecare elev își realizează propriul dispozitiv cu care va face experimente și împreună explicăm fenomenele din spatele trucurilor magice.

 • Periscopul

  In cadrul atelierului aflam cum sunt realizate oglinzile, de ce este posibil sa ne vedem in ele. Vom exemplifica prin realizarea unui periscop.

 • Picamoto sau Desene cu motor

  Știai că Picasso e cel mai faimos artist al secolului XX? Să încercăm să îl egalăm pe marele pictor, creând un instrument ciudat, de desenat: cu motor! Doar suntem inventatori!

 • Potrivește-le electric!

  Te-ai întrebat vreodată cum circulă curentul electric? Ce îl lasă sa treacă sau ce nu? Ce este un circuit închis? Hai să descoperim împreună și să construim un joc ce te va ajuta să ințelegi toate aceste noțiuni!

 • Potriviri electrice!

  Te-ai întrebat vreodată cum circulă curentul electric? Ce îl lasă sa treacă sau ce nu? Ce este un circuit închis? Hai să descoperim împreună și să construim un joc ce te va ajuta să ințelegi toate aceste noțiuni!

 • Provocarea Lego

  Sâmbătă, 25 ianuarie, ora 11:30
  Mașina de curățenie (atelier modul Transport)

  Ce face o cutie de viteze și care este rolul acesteia în funcționarea unui vehicul, invităm copiii să afle la ultimul...

 • Snow globe

  Capturăm magia iernii – în orice anotimp- în borcane sclipitoare și ne realizăm fulgii de nea cu ingrediente din bucătărie! Chimie magică!

 • Vulcanul

  Pentru geologi curioși, construim împreună vulcani, simulăm erupții și fenomene tectonice. Învățăm astfel, prin experiment, cum apar munții, unde sunt situați pe Glob vulcanii activi, care sunt semnele erupțiilor vulcanice.

 • Water fun experiments

  Să descoperim ce sunt polimerii și ce legatură au cu apa? Ce este forța centrifugă și cum reușește să țină apa la distanță de capul nostru, câteodată, dar și cum se fac șerpișorii de spumă sau balonul de săpun pătrat?!

 • Zmeul magnetic

  Exploram o forta invizibila si puternica! Nu suntem intr-un film SF! Forta se afla in jurul nostru, in fel de fel de dispozitive: este MAGNETISMUL! Descoperim cum functioneaza si construim un zmeu. Magnetic!

Fii la curent cu noi

Înscrie-te la newsletter pentru a afla ultimele noutăți și evenimente.
Email