Atelierele cunoașterii
Orășelul Cunoașterii

Atelierele cunoașterii

află despre noi

Atelierele cunoașterii

Sâmbătă 4 februarie – ora 11:00- ENERGIE DIN JUCĂRII

Câte forme de energie cunoaștem? Unde se regăsește fiecare? În ce se transformă? Cum funcționează? Participanții își creează propriile jucării ce vor exemplifica energia cinetică.

Duminică 5 februarie – ora 11:00- UNIVERSUL SUBATOMIC-ASTROFIZICĂ DISTRACTIVĂ

Din ce este făcut Universul? Din ce suntem făcuți noi? Ne vom muta de la scale astronomice, la scale subatomice, prin experimente practice.

Sâmbătă 11 februarie – ora 11:00- O REACȚIE …ÎN LANȚ

Suntem înalți sau scunzi, cu ochi albaștri sau căprui. Suntem toți diferiți! Cine ne face să fim unici? Ce este ADN-ul? Explicăm prin experiment, construim o catenă de ADN uriașă și extragem catene de ADN vegetal.

Duminică 12 februarie- ora 11:00- PERISCOPUL

Oglinzile sunt fascinante, tocmai de aceea au născut legende. Noi nu vom crede în povești, ci vom construi și testa împreună un mic dispozitiv de…spionaj. 

Sâmbătă 18 februarie – ora 11:00 – VIAȚA STELELOR…ASTROFIZICĂ DISTRACTIVĂ

V-ați întrebat vreodată cum trăiesc stelele? Nu, nu cele de cinema, ci acelea care ne înfrumusețează cerul nopții. Să le studiem împreună, în funcție de mărimea lor, de la naștere, trecând prin copilărie, maturitate și apoi bătrânețe.

Duminică 19 februarie – ora 11:00 – PODUL PNEUMATIC

Ingineri mici sau mai mari este momentul să dați dovadă de măiestrie precum romanii și să construim împreună un pod. Îl vom adapta vremurilor moderne și va funcționa utilizând presiunea.

Duminică 26 februarie – ora 11:00- ARBITRUL ELECTRONIC

26 feb

Cine știe…câștigă! Iar arbitrul trebuie să fie imparțial. Ne vom realiza propriul dispozitiv electronic de testare a vitezei de reacție și de stabilire a învingătorului!

 

Fiecare atelier durează o ora și se adresează copiilor de peste 4 ani. Participarea se face prin înscriere telefonică la numărul 0723390449 sau prin email la contact@oraselulcunoasterii.ro

ABONAMENTATELIERELE CUNOAȘTERII

Costul pentru participarea la 4 ateliere este de 100 lei și include o vizită gratuită în Orășel pentru un adult și un copil.
Costul pentru participarea la 8 ateliere este de 200 lei și include 2 vizite gratuite în Orășel pentru un adult si un copil.

Tarif atelier: 30 lei

Fii la curent cu noi

Înscrie-te la newsletter pentru a afla ultimele noutăți și evenimente.
Email