Ateliere de weekend
Orășelul Cunoașterii

Atelierele cunoașterii

află despre noi

Atelierele cunoașterii


Duminică 2 decembrie ora 11:00 
CHIMIE ÎN FARFURIE. SUB LUPĂ: OMULEȚUL DE TURTĂ DULCE
Ai aflat povestea omulețului de turtă dulce? Dar știi cum se prepară? Și cum se decorează? Care sunt ingredientele pentru rețeta perfecta? Amestecăm, decupăm, dăm frâu liber imaginației și în final gustăm creațiile!
Sâmbătă 8 decembrie ora 12:30 
CINE A FOST MARIE CURIE?
Știai că pasiunea ei pentru științe a ajutat-o sa primească două premii Nobel pentru fizică și chimie? Hai să descoperi și tu, chimistul din tine.   Vei putea face, transformând substanțele: săpun,  pastă de dinți pentru oameni sau pentru…elefanți ?! Atelier în parteneriat cu Editura Pandora M. Fiecare participant va primi volumul Cine a fost Marie Curie? din colecția “Cine?Ce?Unde?”.
Duminică 9 decembrie ora 11:00 
PERIBOTUL SPAȚIAL
-astrofizică distractivă-
Oamenii construiesc roboți pe care îi trimit în spațiu pentru că aceștia pot ajunge în zone sau pe planete în care condițiile nu sunt prielnice vieții. Ei pot rezista suficient de mult pentru a acumula și a trimite pe Pamânt informații despre destinația lor. Roboții fac activități pe care oamenii nu le pot face, lucrează în condiții extreme de temperatură și radiație, nu au nevoie de hrană și de somn. Misiunile robotice sunt mult mai ieftine și mai sigure decât misiunile cu echipaj uman!
Să construim și noiPERIBOTUL SPAȚIAL!
Sâmbătă 15 decembrie ora 11:00
SNOW GLOBE
Realizează-ţi propriul ţinut de basm, într-un borcan. Chimia ne va ajuta să amestecăm substanţele,  să descoperim soluţii,  precipitate. Descoperim magia fulgilor de nea ce nu se topesc! Să fie chimie!
Duminică 16 decembrie ora 11:00
CORONIȚE
Clasice sau moderne? Cu răbdare şi îndemânare vom decora  în  viziune personală, coroniţa de Crăciun! Să descoperim ştiinţa din spatele denumirilor: anason stelat, cuișoare, scorțișoară…. De unde vin mirodeniile și care este rolul lor în viața noastră? Decoraţiuni cu ştiintă!

Atelierele de weekend se adresează copiilor de peste 4 ani. 
Durata atelierului este de o oră. Costul unui atelier este de 35 de lei/persoană.  Dacă după înscriere nu mai puteți participa la atelier, vă rugăm să ne anunțați.   Participarea se face prin înscriere telefonică la numarul  0723390449 sau prin email la contact@oraselulcunoasterii.ro
ABONAMENT 
Pentru participarea la atelierele lunii decembrie puteți opta și pentru abonament. Costul pentru 4 ateliere este de 120 lei și include o vizită gratuită în Orășel pentru un adult și un copil. 

 


Ştiinţa este mai mult un mod de gândire decât o acumulare de cunoştinţe.

Ultima știre

ultimul eveniment privind orășelul cunoașterii

Partenerii noștri

Le mulțumim din suflet partenerilor noștri
care ne susțin constant

394103_367036556713104_774900440_n

Fii la curent cu noi

Înscrie-te la newsletter pentru a afla ultimele noutăți și evenimente.
Email