Ateliere de weekend
Orășelul Cunoașterii

Atelierele cunoașterii

află despre noi

Atelierele cunoașterii


Sâmbătă 5 mai ora 11:00 
DENSITATEA
Plutește?! Se scufundă?! Sunt identice la exterior și totuși diferite. De ce apa și uleiul nu se amestecă niciodată? Ce este densitatea? Prin experimente amuzante explicăm noțiuni abstracte, pe înțelesul copiilor.
Duminică 6 mai ora 11:00 
CUM CĂLĂTOREȘTE SUNETUL?
Sunetul este energia care se mișcă în diverse direcții, prin aer, sub formă de vibrații. Dar cum arată vibrațiile? Să construim dispozitivul ce ne va ajuta să înțelegem cum călătoresc undele sonore către timpanul nostru.
Sâmbătă 12 mai ora 11:00 
CUM FUNCȚIONEAZĂ CORPUL MEU? PLĂMÂNII.
Știința evoluează. Aparate minune văd ce se întâmplă în corpul nostru. Totuși, să explicăm mai simplu, cum funcționează plămânii,  cât de importanți sunt pentru sănătate și cât de necesar e aerul curat pentru viață.
Duminică 13 mai ora 11:00 
MESAJ EXTRATERESTRU-ASTROFIZICĂ DISTRACTIVĂ 
Oare câte populații extraterestre există? Unde este casa ta, E.T.? Să aflăm despre  mesajele pe care le-au trimis oamenii în spațiu, în speranța că vor fi recepționate de locuitorii altor planete și să realizăm propriul nostru mesaj!
Sâmbătă 19 mai ora 11:00
WATER FUN EXPERIMENTS 
Vine vara, e cald, iar jocurile cu apă sunt fascinante pentru copii. Haideți să adaugăm și câteva explicații științifice în jocurile lor! Să descoperim ce sunt polimerii și ce legatură au cu apa? Ce este forța centrifugă și cum reușește să țină apa la distanță de capul nostrum, câteodată, dar și cum se fac șerpișorii de spumă sau balonul de săpun pătrat?!
Duminică 20 mai ora 11:00
ADN-ul la MICROSCOP! 
Corpul tău e o mașinărie complicată, alcătuită din miliarde și miliarde de atomi. La fel e alcătuit și un câine sau o salată! Toate organismele sunt formate din părți mici pe care nu le putem observa cu ochiul liber. Haideți să le descoperim împreună și să vedem cum arată o foiță de ceapă la microscop.  Descoperă biologul din tine!
Sâmbătă 26 mai ora 11:00 
CHIMIE DISTRACTIVĂ-LICHIDUL NEGRU MISTERIOS 
Un francez celebru a spus că în natură nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă. Ne place să transformăm substanțele! Să fim chimiști! Să descoperim granița dintre magie și știință!
Duminică 27 mai ora 11:00
PLANUL ÎNCLINAT 
Fie ca forța să fie cu noi! Nu, nu cea din Războiul Stelelor, ci aceea care ne explică ce este un mecanism simplu. Câte astfel de mecanisme există? La ce ne sunt utile? Cu puțină îndemânare, fiecare participant își va realiza propriul plan înclinat!

Fiecare atelier durează o ora și se adresează copiilor de peste 4 ani. Participarea se face prin înscriere telefonică la numărul 0723390449 sau prin email la contact@oraselulcunoasterii.ro

ABONAMENTATELIERELE CUNOAȘTERII

Costul pentru participarea la 4 ateliere este de 100 lei și include o vizită gratuită în Orăsel pentru un adult și un copil.

Tarif atelier: 30 lei


Ştiinţa este ecuaţia cu cele mai multe necunoscute.

Ultima știre

ultimul eveniment privind orășelul cunoașterii

Partenerii noștri

Le mulțumim din suflet partenerilor noștri
care ne susțin constant

394103_367036556713104_774900440_n

Fii la curent cu noi

Înscrie-te la newsletter pentru a afla ultimele noutăți și evenimente.
Email