Ateliere de weekend
Orășelul Cunoașterii

Atelierele cunoașterii

află despre noi

Atelierele cunoașterii


Sâmbătă 14 aprilie ora 11:00

CHIMIE DISTRACTIVĂ

Chimiștii amatori au în buzunare un laborator, spune un cântec vechi. Noi suntem chimiști în devenire și învățăm și ne distrăm exersând amestecuri și soluții!
Haideți în laboratorul nostru sâmbătă. Vom face experimente, șiiii… vom face o pastă de dinți pentru elefanți!

Duminică 15 aprilie ora 11:00

POVEȘTI DESPRE MATERIALELE DE CONSTRUCȚIE

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii căutau soluții rezistente și la îndemână, atunci când își construiau casele, cetățile sau zidurile. Unele au rezistat sute sau chiar mii de ani, în timp ce altele au dispărut mult mai ușor, măcinate de vreme, incendii, cutremure, inundații. Ce materiale rezistă mai mult în timp? Ce este betonul și din ce se face? Cine l-a inventat? Vom analiza mai multe materiale și la final vom realiza un mozaic!

Sâmbătă 21 aprilie ora 11:00

ZMEUL ZMEILOR …MAGNETICI

Vom explora o forță invizibilă și puternică! Nu, nu suntem într-un film SF, această forță chiar se află în jurul nostru în diferite dispozitive și se numește MAGNETISM. Vom învăța cum funcționează acesta și vom construi un zmeu magnetic!

Duminică 22 aprilie ora 11:00

UNIVERSUL SUBATOMIC

— astrofizică distractivă – 

Din ce este făcut Universul? Dar noi, oamenii, din ce suntem făcuți? Haideți să descoperim împreună și să ne mutăm de la scala astronomică la scala subatomică!

Sâmbătă 28 aprilie ora 11:00

DENSITATEA

Plutește?! Se scufundă?! Sunt identice la exterior și totuși diferite. De ce apa și uleiul nu se amestecă niciodată? Ce este densitatea? Prin experimente amuzante explicăm noțiuni abstracte, pe înțelesul copiilor.

Duminică 29 aprilie ora 11:00

MECANISME SIMPLE — PLANUL ÎNCLINAT

Fie ca forța să fie cu noi! Nu, nu cea din Războiul Stelelor, ci aceea care ne va explică ce este un mecanism simplu. Câte astfel de mecanisme există? La ce ne sunt utile? Cu puțină îndemânare fiecare participant își va realiza propriul plan înclinat!

Fiecare atelier durează o ora și se adresează copiilor de peste 4 ani. Participarea se face prin înscriere telefonică la numărul 0723390449 sau prin email la contact@oraselulcunoasterii.ro

ABONAMENTATELIERELE CUNOAȘTERII

Costul pentru participarea la 4 ateliere este de 100 lei și include o vizită gratuită în Orăsel pentru un adult și un copil.

Tarif atelier: 30 lei


Dati-mi un punct de sprijin si pun pamantul in miscare.

Ultima știre

ultimul eveniment privind orășelul cunoașterii

Partenerii noștri

Le mulțumim din suflet partenerilor noștri
care ne susțin constant

394103_367036556713104_774900440_n

Fii la curent cu noi

Înscrie-te la newsletter pentru a afla ultimele noutăți și evenimente.
Email