Duminică 1 decembrie ora 11:00
VIAȚA ÎN UNIVERS- ASTROFIZICĂ DISTRACTIVĂ
  
Universul este atât de mare!  Există posibilitatea vieții pe alte planete? Să ne jucăm de-a extratereștrii! Copiii vor construi o navă extraterestră, iar la final organizăm o “întrunire  interplanetară”. Este o altă ocazie bună să învățăm despre planetele din Sistemul Solar.

 

Sâmbătă 7 decembrie ora 10:30
SNOW GLOBE- CHIMIE ȘI MAGIE!
Realizează-ţi propriul ţinut de basm, într-un borcan. Ştiinţa ne va învăţa să amestecăm substanţele, să descoperim soluţii,  precipitate. Toate acestea cu propriile mâini… magice!

 

Duminică 8 decembrie  ora 11:00
CINE A FOST WILLIAM SHAKESPEARE? – JUCĂRIA AUTOMATĂ
Actor dar și director de teatru,  cu o existenţă ce a rămas învăluită în mister până în ziua de astăzi, îi vom crea celui mai mare dramaturg al tuturor timpurilor, o scenă!  Pârghii, manivele, camă – descoperim împreună utilitatea lor, iar cu şuruburi şi… răbdare, lemnul prinde formă în mâini micuţe de inventator! Atelier în parteneriat cu Editura PandoraM. Fiecare participant va primi   volumul Cine a fost William Shakespeare? din colecția “Cine?Ce?Unde?”.

 

Duminică 15 decembrie  ora 11:00
CHIMIA DIN FARFURIE- ATELIERUL DE BOBO
 Ce elemente chimice sunt în corpul nostru? Trebuie sa le completăm mereu sau sunt acolo toata viața? Dar oare ce dulciuri magico-științifice putem obține atunci când mixăm nucă, făină de ovăz, pastă de curmale și alte ingrediente nutritive? Au ele vitamine sau minerale?
Cum, cât și în ce ordine trebuie să folosim aceste ingrediente pentru a obține un desert gustos, care să ne bucure și să ne dea energie?
Povestim, măsurăm, amestecăm, ne suflecăm mânecile, ne murdărim pe mâini, gustăm și ambalăm dacă mai avem ce 😀.
Ingrediente folosite: nucă, făină de ovăz, pasta de curmale, unt de cocos, fulgi de cocos și carob.

 

 

Atelierele de duminică se adresează copiilor de peste 4 ani. Durata atelierului este de o oră. Costul unui atelier este de 35 de lei/persoană, cu excepția atelierului din 15 decembrie care este 50 lei/persoana. Dacă după înscriere nu mai puteți participa la atelier vă rugăm să ne anunțați. Participarea se face prin înscriere telefonică la numarul 0723390449 sau prin email la contact@oraselulcunoasterii.ro

 

ABONAMENT
Pentru participarea la atelierele de duminică puteți opta și pentru abonament. Costul pentru 4 ateliere este de 120 lei și include o vizită gratuită în Orășel pentru un adult și un copil. Abonamentul la atelierele de duminică este valabil 3 luni din momentul achiziționării.