Ateliere de weekend
Orășelul Cunoașterii

Atelierele cunoașterii

află despre noi

Atelierele cunoașterii


Sâmbătă 6 octombrie ora 11:00 
MAȘINA DE CURSE

– Provocarea Lego-
Începem descoperirile privitoare la mecanica clasica, dar mai întâi facem cunoștință, învățăm regulile de lucru și ne familiarizăm cu trusa Young Engineers.
Duminică 7 octombrie ora 11:00 
STRATURILE PĂMÂNTULUI

– Astrofizică distractivă-
E batrân – are miliarde de ani, totuși  pe alocuri întinerește și se transformă zi de zi. Metal, roci, nisip, praf,apa care sunt straturile Pamantului? Sau biscuiti, budinca de vanilie, cereale si jeleuri? Sa găsim rețeta perfectă pentru a învăța din ce este format Pamântul nostru.
Sâmbătă 13 octombrie ora 11:00 
BARCA PIRAȚILOR

– Provocarea Lego-
Continuăm descoperirile mecanicii clasice. Barca piraților ne va ajuta sa înțelegem transmisia cu curea și de asemenea, diferentele între structura instabilă și structura stabilă.
Duminică 14 octombrie ora 11:00 
POTRIVEȘTE-LE ELECTRIC!
Te-ai întrebat vreodată cum circulă curentul electric? Ce îl lasă sa treacă sau ce nu? Ce este un circuit închis? Hai să descoperim împreună și să construim un joc ce te va ajuta să ințelegi toate aceste noțiuni!
Sâmbătă 20 octombrie ora 11:00
BANDA TRANSPORTOARE
-Provocarea Lego-
 

De această dată învîțăm despre mai multe despre transmisie, cureaua de transmisie, roata conducătoare și roata condusă. Construind cu piese Lego, firește!
Duminică 21 octombrie ora 11:00
CINE A FOST CHARLES DARWIN? 
Călătorim în timp la bordul vasului Beagle! Ne transformăm în DETECTIVI PALEONTOLOGI! Descoperim fosile, recunoaștem amprente și aflăm dacă găina este sau nu urmaș al lui T-rex! Atelier in parteneriat cu Editura Pandora M. Fiecare participant va primi volumul Cine a fost Charles Darwin? din colecția “Cine? Ce? Unde?”.
Sâmbătă 27 octombrie ora 11:00 
UZINA ELECTRICĂ

-Provocarea Lego- 
În ultima lecție din primul modul de mecanică clasică descoperim  transmisia cu roți dințate.
Duminică 28 octombrie ora 11:00
LABORATORUL LUI MERLIN 
Suntem în laboratorul celui mai vestit vrăjitor din toate timpurile! Magia plutește în aer! Credem asta sau să-i explicăm știintific, inclusiv lui Merlin, ce se întâmplă de fapt cu gheața carbonică?

Provocarea Lego se adreseaza copiilor cu vârsta între 6-9 ani. Modulul cuprinde 4 ședințe, cu durata de 75 de minute fiecare, costul modulului este 240 lei.
Atelierele de duminică se adresează copiilor de peste 5 ani. 
Durata atelierului este de o oră. Costul unui atelier este de 35 de lei/persoană.  Dacă după înscriere nu mai puteți participa la atelier, vă rugăm să ne anunțați.   Participarea se face prin înscriere telefonică la numarul  0723390449 sau prin email la contact@oraselulcunoasterii.ro
ABONAMENT 
Pentru participarea la atelierele de duminică puteți opta și pentru abonament. Costul pentru 4 ateliere este de 120 lei și include o vizită gratuită în Orășel pentru un adult și un copil. Abonamentul la atelierele de duminică este valabil 3 luni din momentul achiziționării.

 

 


Nu am esuat. Am descoperit doar 10 000 de metode care nu functioneaza.

Ultima știre

ultimul eveniment privind orășelul cunoașterii

Partenerii noștri

Le mulțumim din suflet partenerilor noștri
care ne susțin constant

394103_367036556713104_774900440_n

Fii la curent cu noi

Înscrie-te la newsletter pentru a afla ultimele noutăți și evenimente.
Email