Ateliere de weekend
Orășelul Cunoașterii

Atelierele cunoașterii

află despre noi

Atelierele cunoașterii


Sâmbătă 12 ianuarie ora 11:00 
PROVOCAREA LEGO modul 3  VEHICUL DE TRACTARE
Continuăm descoperirile fizicii și matematicii prin fascinanta lume Lego. Azi întoarcem pe toate fețele axul de tractare!
Duminică 13 ianuarie ora 11:00 
DENSITATEA
Plutește?! Se scufundă?! Sunt identice la exterior și totuși diferite. De ce apa și uleiul nu se amestecă niciodată? Ce este densitatea? Cum arata un turn al densităților?Prin experimente amuzante explicăm noțiuni abstracte, pe înțelesul copiilor!
Sâmbăta 19 ianuarie ora 11:00 
PROVOCAREA LEGO  modul 3 MOTOCICLETA
Tot piesele Lego ne vor arăta cum se menține în echilibru motocicleta, cum funcționează legea inerției si legătura lui Isaac Newton cu toate acestea.
Duminică 20 ianuarie ora 11:00
CINE A FOST GALILEO?
astrofizică distractivă
Galileo, părintele științei moderne, a fost primul care a înțeles că Soarele nu se învârtește în jurul Pamântului, dar a fost condamnat la arest la domiciliu pentru descoperirile lui. Vino să afli cum se orientau oamenii când nu existau hărți și GPS? Cum știau când să cultive pământul, când nu exista calendar? Și hai să pregătim câteva constelații pe care le vizualizăm prin mini-telescopul nostru! Atelier in parteneriat cu Editura Pandora M. Fiecare participant va primi volumul Cine a fost Galileo? din colecția “Cine?Ce?Unde?”
Sâmbăta 26 ianuarie ora 11:00 
PROVOCAREA LEGO  modul 3 MAȘINA DE CURĂȚENIE
Cum funcționează cutia de viteze? Mai ales dacă este din piese Lego, sigur este fascinant! Și educativ!
Duminică 27 ianuarie ora 11:00 
MAGNEȚI-MAGNETISM- ZMEIE
Vom explora o forță invizibilă și puternică! Nu, nu suntem într-un film SF, această forță chiar se află în jurul nostru în diferite dispozitive și se numește MAGNETISM. Vom învăța cum funcționează acesta și vom construi un zmeu magnetic!

 


Provocarea Lego se adreseaza copiilor cu vârsta între 6-9 ani. Modulul cuprinde 4 ședințe, cu durata de 75 de minute fiecare, costul modulului este 240 lei. Individual, costul unei singure ședințe este 70 lei.
Atelierele de duminică se adresează copiilor de peste 4 ani. Durata atelierului este de o oră. Costul unui atelier este de 35 de lei/persoană.  Dacă după înscriere nu mai puteți participa la atelier vă rugăm să ne anunțați.   Participarea se face prin înscriere telefonică la numarul  0723390449 sau prin email la contact@oraselulcunoasterii.ro
ABONAMENT 
Pentru participarea la atelierele de duminică puteți opta și pentru abonament. Costul pentru 4 ateliere este de 120 lei și include o vizită gratuită în Orășel pentru un adult și un copil. Abonamentul la atelierele de duminică este valabil 3 luni din momentul achiziționării.

 


Cea mai interesanta expresie auzita cand e vorba despre noile descoperiri din stiinta nu este Evrika( L-am gasit!) ci “Asta e amuzant…”.

Ultima știre

ultimul eveniment privind orășelul cunoașterii

Partenerii noștri

Le mulțumim din suflet partenerilor noștri
care ne susțin constant

394103_367036556713104_774900440_n

Fii la curent cu noi

Înscrie-te la newsletter pentru a afla ultimele noutăți și evenimente.
Email