Ateliere de weekend
Orășelul Cunoașterii

Atelierele cunoașterii

află despre noi

Atelierele cunoașterii


 

Duminică 1 octombrie ora 11

Chimie în baie

Știi ce au în comun Marie Curie, Dorothy Hodgkin și Melvin Calvin? Pasiunea pentru chimie. Vino să descoperi și tu chimistul din tine.  Ce este efervescența? Măsurăm, amestecăm, combinăm substanțele și le transformăm în  pastile efervescente pentru baie, dar și în lămpi cu lava.

Sâmbătă 7 octombrie ora 11

Micul inginer- Catapulta

În spatele mașinăriilor complicate de astăzi stau invenții simple de sute sau mii de ani! Construim împreună două tipuri de catapulte, descoperind modalitățile de realizare, dar și de utilizare a energiei stocate. E mai simplu decât pare!

Duminică 8 octombrie ora 11

Constelații 3D

– Astrofizică distractivă-

Spațiul, ultima frontieră! Să-l  cucerim, începând cu… constelațiile. Deși se văd pe cer ca un grup de stele alăturate, ele sunt formate de fapt din stele care se pot afla la distanțe diferite, având culori și dimensiuni variabile!

 

 

Sâmbătă 14 octombrie ora 11

Hrănitori pentru prieteni necuvântători

Iți place să protejezi natura? Să asculți ciripitul păsărelelor? Vino să le pregătim prietenelor noastre zburătoare,  celor care rămân în România și găsesc cu greu mâncare pe timpul iernii, două tipuri de hrănitori.

Duminică 15 octombrie ora 11

Piatra magică-magnetul

Explorăm o forță invizibilă și puternică! Nu suntem într-un film SF. Forța se află în jurul nostru, în fel de fel de dispozitive! Este MAGNETISMUL! Descoperim cum funcționează și construim un pendul haotic care va  exemplifica atracția magnetică.

Sâmbătă 21 octombrie ora 11

Harta galaxiei noastre

– Astrofizică distractivă –

Exploratori neobosiți în spațiu, cartografiem galaxia Calea Lactee! Avem propriile sisteme de orientare și vom afla printre altele care este  denumirea brațelor din galaxie, dar și care este poziția sistemului nostru solar. Waze-ul își va lărgi sfera de aplicare cu ajutorul hărților noastre !!!

 

 

 

Duminică 22 octombrie ora 11

Chimie în bucătărie- Gătim sănătos

Legume, fructe sau prăjituri? Ce ai prefera la școală? Chimia din farfuria ta este explicată și aplicată în mici experimente culinare. Vino să exersezi!

Sâmbătă 28 octombrie ora 11

Math Itsphun

Matematica  este peste tot în jurul nostru, dar nu înseamnă doar numere! Geometria e matematica formelor și a spațiului. Ea ne ajută să proiectăm orice, de la creion, la nave spațiale. Ești artist sau om de știință, vino să creezi forme nebănuite cu piesele ITSPHUN! Acceptă provocarea!

Duminică 29 octombrie ora 11

Atelierul lui Merlin

Ceață deasă, zgomote ciudate, dovleci fioroși și toate acestea în laboratorul unui vestit vrăjitor!!!  Îl lăsăm să bâjbâie sau îi explicăm și lui Merlin ce se întâmplă de fapt cu gheața carbonică? Chimie! Să facem experimente!

 

Fiecare atelier durează o ora și se adresează copiilor de peste 4 ani. Participarea se face prin înscriere telefonică la numărul 0723390449 sau prin email la contact@oraselulcunoasterii.ro

ABONAMENTATELIERELE CUNOAȘTERII

Costul pentru participarea la 4 ateliere este de 100 lei și include o vizită gratuită în Orăsel pentru un adult și un copil.

Tarif atelier: 30 lei


Totul este teoretic imposibil pana cand acesta se face.

Ultima știre

ultimul eveniment privind orășelul cunoașterii

Partenerii noștri

Le mulțumim din suflet partenerilor noștri
care ne susțin constant

394103_367036556713104_774900440_n

Fii la curent cu noi

Înscrie-te la newsletter pentru a afla ultimele noutăți și evenimente.
Email