Ateliere de weekend
Orășelul Cunoașterii

Atelierele cunoașterii

află despre noi

Atelierele cunoașterii

     

Sâmbătă 6 mai ora 11:00

Cum funcționează plămânii mei?

Știința evoluează. Aparate minune văd ce se întâmplă în corpul nostru. Totuși, să explicăm mai simplu, cum funcționează plămânii, cât de importanți sunt pentru sănătate și cât de necesar e aerul curat pentru viață.

Duminică 7 mai ora 11:00

Temperatura stelelor

– Astrofizică distractivă-

Nu, nu au răcit și nu au febră! Stelele sunt la fel de frumoase și strălucitoare. Dar au culori diferite, în funcție de temperatura lor. Să descoperim împreună!

Sâmbătă 13 mai ora 11:00

Picamotocând arta întâlnește tehnologia

Motorul stă la baza revoluției industriale. Dar în artă? Poate avea vreo contribuție? Suntem inventatori! Vom realiza un instrument ciudat, de desenat!

Duminică 14 mai ora 11:00

Arta matematicii

 Fără operații complicate, doar cu lemn, șuruburi și răbdare vom descoperi cât este de minunată matematica! Vom construi propria tăbliță pentru modele geometrice.

Sâmbătă 20 mai ora 11:00

Laboratorul lui Merlin

– chimie distractivă –

Suntem în laboratorul celui mai vestit vrăjitor din toate timpurile! Magia plutește în aer! Credem asta sau să-i explicăm științific, inclusiv lui Merlin, ce se întâmplă de fapt cu gheața carbonică?

Duminică 21 mai ora 11:00

Soarele și misterele lui

-Astrofizică distractivă –

 Știm despre el că este steaua din centrul Sistemului nostru solar. Ne învârtim în jurul lui, zi de zi! Dar cum credeți că este alcătuit? Să învățăm despre straturile Soarelui realizând o planșă sugestivă.

Sâmbătă 27 mai ora 11:00

Arhimede și invențiile sale

Cum apar ideile? Dar invențiile? Să testăm din  descoperirile marelui om de știință: șurubul fără sfârșit al lui Arhimede. Meșterim copilărește!

Duminică 28 mai ora 11:00

Detectivi în bucătărie

Ce este  în interiorul alimentelor?  Acizi, baze, amidon…  Ca să trăim sănătos, toate sunt importante. Să analizăm chimic, de la lupă la microscop!

Fiecare atelier durează o ora și se adresează copiilor de peste 4 ani. Participarea se face prin înscriere telefonică la numărul 0723390449 sau prin email la contact@oraselulcunoasterii.ro

ABONAMENTATELIERELE CUNOAȘTERII

Costul pentru participarea la 4 ateliere este de 100 lei și include o vizită gratuită în Orăsel pentru un adult și un copil.

Tarif atelier: 30 lei


Omul de stiinta nu este persoana care ofera raspusurile corecte, ci este cel care pune intrebarile potrivite.

Ultima știre

ultimul eveniment privind orășelul cunoașterii

Partenerii noștri

Le mulțumim din suflet partenerilor noștri
care ne susțin constant

394103_367036556713104_774900440_n

Fii la curent cu noi

Înscrie-te la newsletter pentru a afla ultimele noutăți și evenimente.
Email